İçeriğe geç

Çınar Köyü Nasıl Yazılır

Köy isimleri nasıl yazılır TDK?

Yer adları (kıta, bölge, il, ilçe, köy, ilçe) büyük harfle başlar. Yer adlarında ilk addan sonra gelen ve deniz, ırmak, göl, dağ, boğaz gibi bir türü belirten orta adlar büyük harfle başlar.

Alaçatı köyü nasıl yazılır?

“Alacaat” kelimesinin Yunancada telaffuzu zor olduğundan zamanla değişime uğrayarak günümüzde kullanılan Alaçatı ismini almıştır.

Hamidiye köyünden nasil yazilir?

Köy adları büyük harflerle yazılmalıdır. Bu nedenle köy adları yazılırken cümle başında veya cümleler arasında büyük harfler kullanılır.

Örencik köyü nasıl yazılır?

Örencik, Kütahya ilinin Simav ilçesine bağlı bir köydür.

Beykent köyü nasıl yazılır?

Yer adları (kıta, bölge, il, ilçe, köy, ilçe vb.) büyük harflerle başlar: Afrika, Asya; Güneydoğu Anadolu, Orta Anadolu; İstanbul, Taşkent; Turgutlu, Ürgüp; Akçaköy, Çayırbağı; Bahçelievler, Kızılay, Sarıyer vb.

Karaağaç köyü nasıl yazılır?

Doğru kullanımı karaağaç şeklinde olmalıdır.

Cumalıkızık Köyü nasil yazilir?

Cumalıkızık, Bursa’nın doğusunda, Bursa-Ankara karayolunun 12. kilometresinde, Uludağ’ın kuzeyinde yer alan erken Osmanlı yerleşmelerinden biridir.

Babakale köyü nasıl yazılır?

Babakale, Çanakkale ilinin Ayvacık ilçesine bağlı bir köydür.

Lübbey köyü nasıl yazılır?

Yazıda geçen Lübbey (kışla) köyü, geçmişte kışlak olarak kullanılan eski yerleşim yeridir; Çamyayla (Lübbey yaylası) ise köylülerin Lübbey’i terk ederek kesin yerleştikleri yaylayı anlatmaktadır.

Köyüm de köyüm nasıl yazılır?

Öğrencilere bu konu hakkında pratik bir ipucu da veriliyor: “Eğer de, da yerine ‘genius’ kelimesini koyduğunuzda anlam değişmiyorsa, bu bir bağlaçtır ve ayrı yazılmalıdır.” Eğer anlam değişiyorsa, bu bir eklemedir ve yanına yazılır.” 18 Temmuz 2020

Pazar kaç köyü var?

İlçemizde 14 nüfuslu 48 köy bulunmaktadır.

Deniz altı nasıl yazılır TDK?

9. “Alt” ve “üst” sözcüklerinden oluşan ve belirli bir yeri belirten bileşik sözcükler ve terimler ayrı ayrı yazılır: deri altı, su altı, yeraltı, yüzey altı (yüzey); adrenal, supravertebral (en yüksek nokta) vb.

Aydınlı Köyü nasıl yazılır?

AYDINLI KELİMESİNİN ANLAMI Özel isim olduğu için büyük harflerle yazılmalı ve türemiş eki ayrı yazılmamalıdır. Bu kelime sıklıkla Aydınlı, aydınlı olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı Aydınlı olmalıdır.

Tahtalı köy nasıl yazılır?

Türk Dil Kurumu (TDK), Tahtalı köy dili deyiminin açıklanması ve doğru kullanımı hakkında bir açıklama yaptı. Bu deyimin açıklamasını öğrendiğinizde, hem cümlelerde hem de günlük hayatta rahatlıkla kullanabileceksiniz.

Örenyeri nasıl yazılır TDK?

Harabe mi, ören mi, TDK’da bu konuda net bir ifade kullanmak mümkün değil ama müze ifadeleri ve bakanlıkların paylaştığı bibliyografyalar üzerinden ifade edecek olursak ören yeri üzerinden ilerlemek daha uygun olacaktır.

Cumalıkızık Köyü nasil yazilir?

Cumalıkızık, Bursa’nın doğusunda, Bursa-Ankara karayolunun 12. kilometresinde, Uludağ’ın kuzeyinde yer alan erken Osmanlı yerleşmelerinden biridir.

Baltalar köyü nasıl yazılır?

Baltalar, Sivas ilinin Şarkışla ilçesine bağlı bir köydür.

Babakale köyü nasıl yazılır?

Babakale, Çanakkale ilinin Ayvacık ilçesine bağlı bir köydür.

Köy Mahalle nasil yazilir?

7. Kişi adlarından oluşan mahalle, bulvar, sokak, mahalle, köy vb. Yer ve kuruluş adlarında sondaki unvanlar hariç şahıs adları ayrı ayrı yazılır: Yunus Emre Mahallesi; Gazi Mustafa Kemal Bulvarı, Ziya Gökalp Bulvarı; Nene Hatun Caddesi; Fevzi Çakmak Caddesi, Cemal Nadir Caddesi; Koca Mustafapaşa; Kâzım Karabekir Eğitimi…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir