İçeriğe geç

Arazöz Ne Demek Tdk

Arazöz ne demek açılımı?

Su tankı (Fransızca arroseuse), bir kamyon veya traktör gibi bir araca genellikle ön veya arkada bir sulama cihazı takılarak bir su tankı ve bir sulama sistemi takılarak yapılan bir motorlu araçtır. Su fıskiyeleri sokakları ve meydanları temizlemek ve yol kenarlarındaki yeşil alanları sulamak için kullanılır.

Arasöz ne demek TDK?

Bir sapma, cümlenin iki virgül veya iki tire arasına yerleştirilen ve açıklama amaçlı kullanılan ve çıkarılmasının cümlenin anlamını etkilemediği bir parçasıdır. Cümle biçiminde olduğunda, buna cümle denir. Örnekler: Annem, bunu asla unutmayacağım, bu serçeyi bana bir peçeteyle uzattı.

Arazöz nedir turkce?

Sulama sistemi, kamyon veya traktör gibi bir araca su tankı ve sulama sistemi takılarak yapılan ve genellikle ön veya arkada bir sulama mekanizması bulunan motorlu araçtır. Su fıskiyeleri sokakları ve meydanları temizlemek ve yol kenarındaki yeşil alanları sulamak için kullanılır.

Arazör mü arazöz mü?

Türk Dil Kurumu’nun (TDK) kılavuzuna göre, yanlışlıkla “Arazöz” olarak kullanılan kelimenin doğru kullanımı “Arazöz”dür. Orman yangınlarında kullanılmak üzere özel olarak tasarlanmış bir su deposu, yangınları söndürmek için ormanlara gönderildi.

Arazöz yol ne demek?

Arazoz nerede kullanılır? Arazoz adı verilen araç, yolların ve yol kenarı yeşil alanlarının sulanmasında kullanılır. Bu araç, yollardaki toz veya toprağın sulanması gibi alanlarda kullanılır.

Arazöz şöförü ne demek?

Bir oluk operatörü, yangın, sel veya diğer acil durumlarda kullanılan olukların sürülmesiyle yangınla mücadele, su taşımacılığı ve kurtarma operasyonlarına katılır. Güvenli sürüş teknikleri ve su taşıtı bakımı konusunda uzmanlaşmıştır.

Arasöz nedir edebiyat?

Türkçede söz dizimi içindeki herhangi bir öğeyi açıklamak mümkündür. Bu duruma dil bilgisi kitaplarında interword veya interclause/cümle denir.

Arazöz nasıl yazılır?

TDK’ya göre arazöz kelimesinin doğru yazımı “arazöz”dür. Diğer yazılar yanlış kabul edilir.

Araz ne demek ne anlama gelir?

Ore, bir şeyin özü ve temeli anlamına gelir. Accidental, daha sonra gerçekleşen bir şey anlamına gelir. İsmin diğer anlamı ise şanstır. Bahtiyar, Mesut, Sevinç ve Neşe isimleri Araz ile eş anlamlıdır.

Arazöz ne kadar su alır?

KAMU VE ÜSTYAPIİtfaiye ve kanalizasyon araçları2.000 l – 18, 4×2, 6×2, 6×4 ve 8×4 konfigürasyonlarında, taşınabilir merdivenden 30 m merdivene kadar.

Arazöz aracı nedir?

Genel kullanıma yönelik ürettiğimiz itfaiye araçlarımız 1.500 l/dk ile 4 arasında değişmektedir.

Eski dilde araz ne demek?

Felsefe, mantık ve teolojide, cevher ve öze karşıt olarak kullanılan, cevher ve bedenin geçiciliğini anlatan bir terim.

Arazöz sözlük anlamı nedir?

Türkçe Dil Kurumu’na göre dilimize Fransızcadan gelen arazöz kelimesi “yolları ve yol kenarı yeşil alanlarını sulamak için kullanılan araç” anlamına gelmektedir. TDK’ya göre sprinkler: Yolları ve yol kenarı yeşil alanlarını sulamak için kullanılan araç.

Araz kelime anlamı nedir?

Araz, sonradan var olan, ezeli olmayan anlamına gelir. Bu nedenle tasavvufta Allah zorunlu bir varlık (zorunlu varlık) olarak, insan ise mümkün bir varlık, yani tesadüf olarak tanımlanır.

Araz ın anlamı ne?

Ore, bir şeyin özü ve temeli anlamına gelir. Accidental, daha sonra gerçekleşen bir şey anlamına gelir. İsmin diğer anlamı ise şanstır. Bahtiyar, Mesut, Sevinç ve Neşe isimleri Araz ile eş anlamlıdır.

Araz ne anlama gelir?

Arapça kökenli bir kelime olan Araz kelimesinin sözlük anlamı işarettir. Hukukta ev, araba gibi gayrimenkuller arazi olarak adlandırılır. Tasavvufta varlıklar iki kısma ayrılır: araz ve cevher. Başka bir varlığın varlığını gerektiren her şeye araz denir.

İtfaiye arazöz ne demek?

Orman yangını araçları, ormanlarda, çalılıklarda ve ulaşılması zor arazilerde çıkan yangınlara müdahale etmek için tasarlanmış yangın söndürme araçlarıdır. Araçtaki uygun koruyucu ekipmanlar, itfaiye ekibinin güvenliğini en üst düzeyde sağlar.

Araz ne demek hangi dil?

araz – Nişanyan Sözlüğü. Arapça ˁrḍ kökünden gelen ve “felsefede arızalı, kaza, tıpta semptom” anlamına gelen ˁaraḍ عرض kelimesinden türemiştir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir