İçeriğe geç

Ikircilik Ne Demek Tdk

Ikircilik ne demek?

[1] Bir kelimeyi iki veya daha fazla anlamda kullanarak, çiftin genel anlamı ile kelimelerin farklı anlamları arasında ilişki kurma sanatı.

Ikircikli ifade ne demek?

Oksimoron, sözlü ve yazılı iletişimde (genellikle resmi konuşma ve yazışmaların yanında) kullanılan dil öğelerinden biridir. Alıcıda (dinleyici, okuyucu) zıt kavramları çağrıştıran sözcükleri kullanarak sürpriz yaratan etkileyici, çarpıcı ifade sanatıdır.

Ikircikli kişilik ne demek?

1. Ambivalans, ambivalanslı kişi: Çatışan duygu ve düşüncelerin durumu, bireyin kendi içinde çelişkiler yaşamasına yol açabilir. Ambivalans, özellikle yaşamın ilk yıllarında annesine karşı kıskançlık ve minnettarlık hisseden bebeklerde kullanılır.

Ikirciklenme ne demek sözlük?

dönüşlü f. (< ikircik+len-mek) Şüphe içinde olmak, tereddüde ve tereddüte düşmek: Çaka uyanır uyanmaz Akça kızı korktu, tereddüt etti ve sıkıntıya düştü. (Mustafa N.

Ikircikli ne demek örnek cümle?

İkircikli kelimesinin kökeni nedir, İkircikli kelimesinin kaç anlamı vardır, TDK’ya göre anlamı nedir? – Görevi nedeniyle canı sıkılan ve tam uyuyamayan şoför muavini, çekingen görünmektedir.

Ikircimlik anlamı nedir?

TDK sözlüğünde kararsız, tereddütlü, kararsız anlamına gelen İkircik kelimesi, bu durumu yaşayan kişiler için İkircikli olarak kullanılmaktadır. Kararsız olan kişilere ise ambivalent denir.

Istikrarlı olmak ne anlama gelir?

İstikrar, kararlılık ve azim anlamına gelir. Tutarlı olmak, “öz disiplin” ile yakından ilişkilidir. Ancak, bu işlevi edinmiş kişiler, kararlarını kendi özgür iradeleriyle verirler ve bu kararları tutarlı bir şekilde uygulamakta zorluk çekerler.

Mütemadiyen TDK ne demek?

Türk Dil Kurumu’na göre kelimenin doğru yazımı “devamlı”dır. MUTEMEDİYE NE ANLAMA GELİR? Türk Dil Kurumu sözlüğüne göre kelime mütemadiyen; “devamlı, kesintisiz” anlamına gelir.

Minvalde ne demek TDK?

Osmanlı döneminden beri kullanılan Minval kelimesi 90’lı yılların başından itibaren tekrar popülerlik kazanmıştır. Özellikle gençler arasında sohbetlerde sıkça kullanılan bu kelimenin sözlük anlamı ise şekil ve formdur.

Saplantılı bağlanma neden olur?

Kaygılı bağlanma sonucu ortaya çıkan ve benlik algısının düşük olduğu durumlarda ortaya çıkan obsesif bağlanma, kişinin kendini olumsuz algılamasına karşın, eşini olduğundan daha iyi bir konuma koyarak idealleştirmesiyle ortaya çıkmaya başlar.

Çift kişilikli insan ne demek?

Çoklu kişilik bozukluğu, dissosiyatif kişilik bozukluğu olarak da adlandırılır, bir kişinin birden fazla benliğe sahip olduğuna inanmasına ve bu kişilikler arasında bilinç değişimleri yaşamasına neden olan bir ruhsal bozukluktur. Kişinin kendi içinde hissettiği bu farklı kimliklere alter denir.

Güvensiz kaçınan bağlanma nedir?

Kaçıngan bağlanma Kaçıngan ve güvensiz bağlanan çocuklar ebeveynlerinden kaçınırlar. Bu çocuklar ebeveynlerinden ilgi görmeyi reddetmeyebilirler, ancak bunu özellikle aramazlar da. Ayrıca, güvenli bağlanma stilinin aksine, ebeveynleri ve yabancılar arasında bir seçim yapmazlar.

Ayrıcalıklı ne anlama gelir?

Sesli Sözlük – Ayrıcalık, eşitlerden ayrı olma, başkalarından farklı olma.

Inci fikirli ne demek?

“Dikkatlice düşünmek” terimi ayrıntılı düşünmek veya hassas düşüncelere sahip olmak anlamına gelir. Düşünceli insanlar, başka hiç kimsenin düşünmediği ayrıntıları düşünebilirler.

Müşfik olmak ne demek?

Müşfik, Arapça kökenli bir kelime olup sıfat olarak kullanılır. Müşfik dilimize Arapçadan girmiş olup sevgi dolu, şefkatli anlamına gelmektedir.

Içreklik ne demek?

Halktan belli bilgi ve yöntemleri gizleyip, bu bilgi ve yöntemleri yalnızca çok küçük bir gruba öğretmeyi savunan bir görüş ve eylem biçimi olarak tanımlanan içselcilik, halkla ilişkilerde yönetimin halk tarafından kolayca anlaşılmasını zorlaştıran bir olgudur.

Tumturaklı bir dil ne demek?

[1] Anlama hiçbir şey katmaz, hiçbir anlam iletmez, ancak kulağa hoş gelir.

Istikrarlı olmak ne anlama gelir?

İstikrar, kararlılık ve azim anlamına gelir. Tutarlı olmak, “öz disiplin” ile yakından ilişkilidir. Ancak, bu işlevi edinmiş kişiler, kararlarını kendi özgür iradeleriyle verirler ve bu kararları tutarlı bir şekilde uygulamakta zorluk çekerler.

Teorisyen nedir ne demek?

Bir teorisyen, genellikle belirli bir konuda uzmanlaşan ve konuyu anlamak ve açıklamak için çeşitli teoriler geliştiren veya mevcut teorileri eleştiren kişidir. Teorisyenler genellikle doğa bilimleri, sanat, felsefe, sosyal bilimler veya diğer alanlarda çalışırlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir