İçeriğe geç

Bilmukabele Oldum Ne Demek

Bilmukabele ne demek örnek?

Birisi size iyi dileklerde bulunduğunda, sizi tebrik ettiğinde veya size güzel bir söz söylediğinde, bu sözleri onlara iletmek için “kukabele” diyebilirsiniz. Örneğin, “Doğum günün kutlu olsun!” “Sana da doğum günün kutlu olsun!” diyen birine “Bilmukabele” deyin. Bu, kibar ve eski bir söyleme şeklidir.

Bilmukabele’ye ne cevap verilir?

“Rica ederim”, “Rica ederim” gibi ifadeler, bilmukabele gibi ancak karşı tarafın söylediklerine karşılık verilebilecek sözler arasındadır.

Bilmukabele kimler kullanır?

Bilmukabele kelimesi; Bir kişinin teşekkür, tebrik veya iyi dileklerinin aynı şekilde karşılık bulduğunu ifade etmek için kullanılır. Örneğin, birisi “teşekkür ederim” derse, o kişiye nazik bir “know” ile cevap verilebilir.

Bilmukabele ne demek TDK?

Türkçe Dil Kurumu sözlüğüne göre kelime Bilmukabele’dir; “karşılığında” anlamına gelir. BILMUKABELE NASIL YAZILIR? TDK sitesinde sözlüğe bakarsanız kelimenin bilmukabele olarak yazıldığı ortaya çıkar. Bazı kişilerin kullandığı “binmukabele” yazımı doğru kabul edilen yanlışlar arasındadır.

Bilmukabele nasıl söylenir?

TDK’ya göre Bilmukabele’nin doğru yazımı Dilimize Arapçadan gelen Bilmukabele kelimesi genellikle yanlışlıkla “bilmukavele” olarak telaffuz edilir. Aynı zamanda bu kelime yanlışlıkla “bimuavele” olarak da yazılır. TDK’ya göre bu kelimenin doğru kullanımı Bilmukabele olmalıdır.

Bilmukabele efendim ne demek?

Bilmukabele, “Fikirlerinize katılıyorum, aynı duyguları paylaşıyoruz” anlamına gelen kalıplaşmış bir sözdür.

Bilmukabele Türkçe bir kelime mi?

bilmukabele – İngilizce sözlük. Arapça bi’l-muḳābala(t) بِالمقابلة “karşılığında” kelimesinden bir alıntıdır.

Bilmukabele cümlede nasıl kullanılır?

Bir cümleye yanıt olarak kısa ama anlamlı bir kelime söylemek isteyebilirsiniz. Bu bağlamda söylenecek ilk kelimeler bilmukabele’dir. Söz konusu kelime sık kullanılmasa da gerektiğinde kullanılması uygundur.

Bir muakale ne demek?

1. Tartışmak, bir düşünceyi ortaya atmak, bir fikir üretmek: Erdem ve insanlık düşüncesi, belirli ve sabit bir anlamı olmayan bu iki genel ve belirsiz kelime, bütün mantığa, bütün argümanlara, bütün bilime, bütün hakikatlere başkaldıran yırtıcı ve vahşi bir din gibi zihninizi temizler (Ömer Seyfeddin).

Ona mukabil ne demek?

Anlamı: Karşılaştırmalı, başka bir şeye zıt olan bir şeyi ifade eden bir terimdir. Bu kelime, bir olaya veya duruma yanıt olarak sunulan veya sunulan bir şeyi ifade eder.

Mütevellit ne demek?

Anlamı: Mutavellit kelimesi bir şeyin sonucu olarak veya belirli bir nedenden dolayı meydana gelen bir şey anlamında kullanılır. Genellikle bir durumun, olayın veya sonucun bir neden veya nedenin sonucu olarak meydana geldiğini ifade etmek için kullanılır.

Bol mukabele ne demek?

Cevap, cevap. (Din) Ramazan ayında Kur’an okumak. Örnek cümleler: “Cevap vermek, bir duruma tepki göstermek anlamında kullanılır.”

Bilmukabele ingilizce nasıl denir?

bilmukabeleTemel ÇevirilerTürkçeİngilizcebilmukabelelikewise

Mukabil yerine ne kullanılır?

Karşılık gelen kelime “rağmen veya buna rağmen” olarak kullanılır.

Bilmukabele Arapça mı?

Günlük hayatımızda sıkça karşılaştığımız, gördüğümüz veya duyduğumuz bilmukabele kelimesi Arapça kökenli olup dilimize Arapçadan girmiştir. Mukabele kelimesinden türetilen bilmukabele kelimesi Türkçede “karşılığında kabul ediyorum” anlamına gelmektedir.

Mukabil ne demek örnek?

Anlamı: Karşılaştırmalı, başka bir şeye zıt olan bir şeyi ifade eden bir terimdir. Bu kelime, bir olaya veya duruma yanıt olarak sunulan veya sunulan bir şeyi ifade eder. Örnek Cümle: Dün verdiğiniz siparişe karşılık, bugün size fazladan bir hediye gönderdik.

Bilmukabele Türkçe bir kelime mi?

bilmukabele – İngilizce sözlük. Arapça bi’l-muḳābala(t) بِالمقابلة “karşılığında” kelimesinden bir alıntıdır.

Bilmukabele cümlede nasıl kullanılır?

Bir cümleye yanıt olarak kısa ama anlamlı bir kelime söylemek isteyebilirsiniz. Bu bağlamda söylenecek ilk kelimeler bilmukabele’dir. Söz konusu kelime sık kullanılmasa da gerektiğinde kullanılması uygundur.

Mukabil yerine ne kullanılır?

Cevap olarak kullanılan “tersine” kelimesi, “buna rağmen veya buna rağmen” ifadesinden daha sık kullanılıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Kahve Saçlı Escort