Eğitim müşavirliği ne demek?
“Eğitim Müşaviri”, T.C. Büyükelçiliklerdeki eğitim ve öğretim hizmetlerini yürüten Bakanlık temsilcisi, “Eğitim Müşaviri”, T.C. Büyükelçiliklerdeki Eğitim Müşavirliği Ofisinde görev yapmak üzere atanan temsilci, “Eğitim Ataşesi”, T.C.
Eğitim ataşeliği ne demek?
Eğitim ataşesinin görev ve sorumlulukları nelerdir? Eğitim ataşeleri, sınır ötesi çalışan ve ülkeye özgü eğitim sorunlarıyla ilgilenebilen kişilerdir.
Eğitim müşavirini kim atar?
(1) Eğitim müşaviri ve eğitim ataşesi kadrolarına atamalar, 2451 sayılı Bakanlıklar ve bağlı kuruluşlardaki atama usullerine ilişkin Kanunun 4 üncü maddesine göre Dışişleri Bakanının imzasıyla müştereken yapılır.
Ataşeler ne iş yapar?
Ataşe, bir ülkenin başka bir ülkedeki diplomatik misyonlarında belirli bir uzmanlık alanıyla ilgili temsil ve bilgi toplama görevlerini yürüten bir elçilik görevlisidir. Ataşeler diplomatik dokunulmazlığa sahiptir.
Ataşe olmak için ne gerekir?
Diplomat olarak yurtdışına çıkmak için bakanlığın zorunlu tuttuğu sınavlara girmeniz gerekir. Zor sorular içeren bu sınavı geçtikten sonra ayrıca sözlü eleme mülakatına tabi tutulursunuz. Burada diğer adaylardan daha iyi performans gösterenler ataşe olma fırsatına sahip olur. Ataşe olmadan önce genel sağlık muayenesinden geçmeniz gerekir.
Eğitim ataşesi kaç yıl görev yapar?
MADDE 8 – (1) Bu Yönetmelik kapsamında görevlendirilen eğitim müşavirleri ve yurtdışı eğitim ataşelerinin görev süresi üç yıldır. Bu süre, hizmetin gerektirdiği hâllerde Bakanın onayı ile iki katına kadar uzatılabilir. (2) Görev süresi sona erenler, durumlarına uygun bir kadroya Bakanlıkça atanır.
Meb müşaviri ne iş yapar?
1-İş birliği gerektiren hallerde Eğitim Müşavirinin koordinasyonunda birlikte çalışır. 2-Sorumluluk alanına giren hizmetlerin etkin ve verimli bir şekilde yürütülmesini ve geliştirilmesini sağlar. 3-Türk dili, tarihi ve kültürü alanındaki bilincin ve çalışmaların yaygınlaştırılmasını ve etkin bir şekilde yürütülmesini sağlar.
Ataşe nerede çalışır?
Büyükelçiliklerde belirli bir uzmanlık alanında görevlendirilen ve Dışişleri Bakanlığı’nın kariyer memuru olarak çalışan memurlardır.
Okul müdürünü kim atar?
Eğitim kurumlarının müdürleri, İl Milli Eğitim Müdürünün önerisi üzerine Vali tarafından atanır. Bu fıkra uyarınca yapılan atamalar, ilgili Valiler tarafından Mayıs/Haziran aylarında kesinleştirilir. (3) Eğitim kurumu müdürlüğü pozisyonuna başvurular yalnızca görevin yapıldığı Devlette yapılabilir.
Kültür ataşeliği nedir?
Kültür Ataşesi, dünya sahnesindeki kültür orkestrasının şefidir. Bu büyüleyici rol, kültürlerarası köprüler kurarak ve farklı ulusların sanatını, tarihini ve bilgisini kutlayarak küresel anlayış ve barışın gelişimine katkıda bulunur.
Calisma ataşesi ne iş yapar?
Ek Madde 3. – Çalışma müşavirleri ve çalışma ataşeleri, yurtdışında çalışan Türk işçilerinin hak ve menfaatlerinin korunmasında bağlı bulundukları misyona yardımcı olurlar. İşçiler ile işverenler arasındaki ilişkilerin düzenlenmesine yardımcı olurlar.
Ataşe hangi bakanlığa bağlıdır?
Yurt Dışındaki Askeri Ataşeler Milli Savunma Bakanlığı | T.C., 1965–1985. Milli Savunma Bakanlığı
Eğitim musaviri nedir?
Eğitim danışmanı; Özel eğitim kurumlarının velileri ve öğrencileriyle iletişime geçer, kurumu tanıtır ve sunulan eğitim hakkında bilgi verir. Bulunduğu kuruma öğrenci çekmeye yarar. Öğrencilerle profesyonel ilişkiler kurarak çözüm önerileri geliştirir.
Büyükelçi ne kadar maaş alır?
Anketi dolduran kullanıcıların paylaştığı maaş verilerine göre, bir büyükelçilik çalışanının ortalama aylık maaşı 22.400 TL’dir. Bir büyükelçilik çalışanının en düşük maaşı 17.900 TL, en yüksek maaşı ise 30’dur.
Meb müşaviri ne iş yapar?
MADDE 12 – (1) Eğitim danışmanı, ilgili mevzuatla kendisine verilen görevlerin, işbölümü planına uygun olarak alt personeli aracılığıyla yürütülmesinden ve eğitim danışmanı adına temsil ve denetim görevlerinin yerine getirilmesinden sorumludur.
Müşavir nedir?
DANIŞMAN, bir işletmenin yürütülmesi veya bir bireyin kişisel finanslarının yönetilmesi konusunda danışmanlık hizmeti sağlayan kişidir.
Müşavir yardımcısı nasıl olunur?
Bu mesleği yapmak isteyen herkesin hukuk, ekonomi, işletme yönetimi, finans, bankacılık, muhasebe, kamu yönetimi, siyaset bilimi veya endüstri mühendisliği alanlarında üniversite derecesine sahip olması gerekir. Bu alanlardan birinde yüksek lisans derecesiyle, gümrük danışmanı asistanı olarak da işe başlayabilirsiniz.
Milli eğitim OD HES ne demek?
Öğrenci-Öğretmen Destek Sistemi (ÖTS), öğrencilere kişiselleştirilmiş eğitim imkânı sunarak akademik başarıyı artırmayı, öğretmenlere ise öğrencilerini takip etme ve bu alandaki ihtiyaçları uzman filtreli içeriklerle karşılama imkânı sağlamayı amaçlıyor.